Ben jij de E-commerce store-owner die we zoeken?

Stonefashion Group is per direct op zoek naar een enthousiaste Online Merchandiser om ons team te versterken. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de webshops van onze brands: Beaumont, Creenstone en RESET.

Locatie:

World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam

De functie:

als Online Merchandiser ben je verantwoordelijk voor vijf essentiële pijlers:


1. Inkoop – Voorraadbeheer

Je speelt een cruciale rol in het inkoopproces voor onze webshops. Je keuzes worden gebaseerd op verkoopcijfers, prestaties van eerdere seizoenen en input vanuit de afdeling digitale marketing.
Inkoop vindt plaats in nauwe samenwerking met het salesteam en de Head of E-commerce.

2. Performance

Je analyseert de prestaties van producten, waaronder verkoopcijfers, omloopsnelheid en ROI. Daarnaast voer je retouranalyses uit.
Je rapporteert wekelijks en maandelijks over de KPI’s aan het team en zorgt voor de aanvulling en bevoorrading van de webshop om de omzet te maximaliseren.

3. Marketing

Je hebt wekelijks overleg met het creatieve team om de prestaties van de webshop af te stemmen op e-mailmarketing, influencermarketing en de selectie van beeldmateriaal voor online uitingen.
Je zorgt ervoor dat de webshopplanning naadloos aansluit op de marketingkalender. Bovendien optimaliseer je voortdurend de webshops door middel van categoriebeheer en marketingactiviteiten, zoals give aways.

4. Webshopbeheer

Je bent verantwoordelijk voor het publiceren van alle producten in de webshop.
Samenwerken met productmanagers voor productteksten en aanvullende webshopinformatie is een belangrijk onderdeel van je taak. Je selecteert en bewerkt beeldmateriaal en tekst met oog voor commerciële aantrekkingskracht.
Je houdt de concurrentie online in de gaten en bewaakt prijslijsten.

5. Logistiek

Je fungeert als het contactpunt voor ons externe magazijn.
De logistieke afhandeling van bestellingen is de laatste stap in de customer journey. Je denkt actief mee over optimalisaties en klantvriendelijke oplossingen.
Je neemt deel aan wekelijkse logistieke vergaderingen waarin je samenwerkt met de klantenservice.

Jouw rol binnen het team:

Als Online Merchandiser ben je de schakel tussen het offline- en online team om de optimale verkoop van fashion items in onze webshops te realiseren. Je fungeert als aanspreekpunt voor de voorraad in de webshop en hebt regelmatig overleg met het salesteam om je KPI’s te behalen.

Ervaring is een pre, maar geen vereiste. Met een passie voor data-analyse, gestructureerd werken en affiniteit met e-commerce word je snel ingewerkt en ondersteund. In ons ambitieuze en snelgroeiende e-commerce team krijg je snel veel verantwoordelijkheid. Je bent zelfstandig en weet kansen te benutten.

Wat wij bieden:

Deze functie is fulltime, maar parttime is bespreekbaar bij de juiste motivatie en werkethiek. We bieden een marktconform salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Binnen onze dynamische, groeiende organisatie krijg je volop de ruimte om je ambities en creativiteit te ontplooien.
Je komt te werken in een resultaatgericht bedrijf met een team van gemotiveerde collega’s waar de deur altijd openstaat. Een typisch kenmerk van onze organisatie is de prettige, informele werksfeer.

Als jij denkt dat jij de geschikte kandidaat bent voor deze uitdagende rol als Online Merchandiser bij Stonefashion Group, vragen we je om je CV en motivatie te sturen naar: Jessie.willemse@stonefashion.com.

We kijken uit naar jouw sollicitatie!